5 Kendetegn ved New Nordic farverne

Abstrakt New Nordic Power på papir
I forbindelse med nyt abstrakt onlineforløb med Abstrakte malerier i New Nordic stilen - har jeg fået spørgsmål til hvad egentlig kendetegner de farver? Du sidder måske med samme spørgsmål. 

"New Nordic" refererer til en skandinavisk design- og livsstilsbevægelse, der ofte anvendes inden for interiørdesign, mode og grafisk design. Farverne, der er forbundet med New Nordic-stilen, er typisk inspireret af den nordiske natur, enkelhed og funktionalitet. Her er fem karakteristiske træk ved New Nordic-farverne:

  1. Naturlige nuancer: New Nordic farveskemaet er kendetegnet ved naturlige nuancer, der afspejler den nordiske natur, herunder jordfarver som grå, brun, beige og forskellige nuancer af grøn og blå. Disse farver skaber en følelse af ro og harmoni.

  2. Afdæmpede toner: Farverne i New Nordic-stilen er ofte afdæmpede og bløde. Dette hjælper med at skabe en minimalistisk æstetik og understreger enkelheden i designet. Afdæmpede farver skaber også en behagelig og beroligende atmosfære.

  3. Kontrasterende elementer: Selvom New Nordic-stilen generelt er afdæmpet, kan der tilføjes kontrasterende elementer for at give dybde til designet. Dette kan omfatte mørkere farver som antracitgrå eller dybblå for at skabe visuel interesse uden at overskride den overordnede enkelhed.

  4. Hvid som basefarve: En almindelig praksis inden for New Nordic-design er at bruge hvid som en primær basefarve. Hvid giver et lyst og luftigt udtryk, og det fungerer som en neutral baggrund, der fremhæver de naturlige farver og materialer.

  5. Monokromatisk tilgang: New Nordic-farverne kan undertiden følge en monokromatisk tilgang, hvor forskellige nuancer af samme farve anvendes. Dette bidrager til det minimalistiske udseende og giver en ensartet visuel følelse.

Det er vigtigt at bemærke, at New Nordic-stilen ikke er strengt begrænset til en bestemt farvepalet, og som kunstner er det sjovt at bryde "reglerne" og mixe stilarter. Som kunstner skal du altid gå efter at sætte dit personlige præg også når du arbejder indenfor en stilart. Det og så meget mere kommer vi ind på i et super spændende onlineforløb jeg har skabt til dig med abstrakt i New Nordic stilen.

Abstrakt NEW NORDIC

Titel "Ind og ISÆR ud af hamsterhjulet" - Den det af den nye workshop får du inspiration til at arbejde med titler på dine værker. 

New Nordic ind og især ud af hamsterhjulet

Kom i dybden med flotte farvepaletter til New Nordic stilen

Vær med når vi tryller med New Nordic stilen og skaber flotte paletter med et strejf af dig i også hvis du generelt er til stærke farver. Bliv navigeret UDENOM de klassiske fejl med farvesammensætningen. Lær at spotte problemer med kompositionerne i det abstrakte New nordic designs. 

Se mere om kurset her - det bliver virkelig en fantastisk workshop. 

20230816_082545


PS Husk venligst at alle mine malerier er beskyttet af ophavsretsloven - UNDTAGEN dem du køber undervisning i i workshops. Tak til dig der respekterer mit levebrød. 

2 kommentarer

Dorrit Nielsen
 

Respekterer og accepterer fuldt ud din ophavsret

Læs mere
Læs mindre
Dorrit Nielsen
 

Respekterer og accepterer fuldt ud din ophavsret

Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar