Lad din kreativitet sprudle - trods COVID-19

Blæs tankerne væk - mal til musik Conni citat

Mange er bange og skræmte. Før de ved af det, er hele dagen gået med at "holde øje med nyhederne" (og man bliver mere og mere opslugt af frygt) - sådan kan den ene dag hurtigt løbe den gale vej i selskab med den næste på vej ned af en ubehagelige bakke af panik.

 

Med mindre.....du tager nogle bevidste valg

Gode råd er delt ud af DR, psykologer, coaches mm. og jeg har flettet dem sammen til de råd jeg føler er særligt gode for os kreative krydret med mine egne ideer. 

 

FOKUSER PÅ AT SPRUDLE MINDST EN GANG OM DAGEN

Prøv at skabe et højdepunkt hver dag... Blot i få minutter... men en BEVIDST handling hver dag, hvor du lader din kreativt sprudle... lad krea-glæden overtage nuet... mærk hvordan det føles når du laver noget kreativt … bare for dig.... bare for du skal have det godt!

Det er ok at hygge sig - bare for hyggens skyld - dit nervesystem siger JA TAK!!

Gratis undervisning og gode tilbud fra mig

Mal til musik: - GRATIS se udklip i slutning af video her - Medlem se hele videoen her

Blæs tankerne væk - mal til musik Conni citat.JPG 

 

 

SKAB GODE RAMMER & UDRET NOGET GODT

Mange sidder pludselige hjemme og "rytmen" i hverdagen er brudt... så lav en ny rytme og ramme. Fordel tid hvor du laver forskelligt - arbejd hvis du kan og skal det i fast tidsrum - lav pauser. Lav den i fællesskab med andre hvis du har hele familien hjemme. Sæt det at male på agendaen  - måske 10-15 minutter krea-tanke-op-tid hvis du travlt og mere hvis du har god tid. Følelsen af at "RYKKE" og lave noget er en god sund modpol til uvisheden om hvad der kommer til at ske og hvor længe det varer... 


HOLD DIG ORIENTERET I MODERAT OMFANG - SØG POSITIVE NYHEDER

Der er "breaking news" nonestop - tag en beslutning om hvor meget af din nyhedsstrøm der skal handle om Corona.

 

VÆR SOCIAL I SIKKER AFSTAND

Ring til venner, skriv - deltag i sunde givende fælleskaber online. 

For alle maleskolens kursister - søg ind i maleskolens fællesskab på facebook og gå i gang med at have en dialog om malerierne teknikkerne osv. det giver et mere balanceret "news feed på facebook". 

Vi kan stadig gå en tur - bare to personer og tale selvom vi måske går med lidt mere afstand end hvad føles normalt. 

 

MAL NEGATIVE TANKER UD ELLER OVER

Er du under angreb af tankemylder? så er der 2  strategier du kan bruge …

1) Tøm frustrationer, panik over på lærredet lad det blive en personlig proces hvor du tømmer alt fra dig og over på lærredet... 

2) Brug det kreative til at flytte din opmærksomhed over på alt det du elsker ved at male, brug sætninger som... .. det jeg elsker ved at male er... lige nu nyder jeg når farverne blander.... lige nu vælger jeg fred og ro..... 

 

Et par favoritter - mal til musik, gør noget fjollet (splask med elastikker f.eks.) Dyrk din nysgerrighed test nye materialer og teknikker af. 

Elastikblomster - splask leg og lær workshop.JPG

 

SUND KOST MOTION OG SØVN

Ja det er ikke anderledes end det plejer, men måske mere afgørende at du netop nu vælger sund kost, motionere lidt mere og får din søvn. MHT søvn er rytmen igen afgørende - hvis du den ene nat går i seng kl. 20 og den næste kl. 2 om natten så oplever din krop et jet-lag… og du føler dig måske som en Zombie det meste af dagen - så find din rytme og pas godt dig selv...

 

Husk at 1% forbedring hver dag.... hurtigt batter.... tag bare 20 i streg og det går 20% bedre. Lad ikke disse "regler" blive til et forhadt regime du presser ned over dig selv... kun du ved hvordan du BEDST skruer din hverdag sammen.

 

Men lidt tanker om hvordan du kunne indrette dig bedre er en god start!

 

HVAD GØR DU SELV CC?

Jeg har sat faste tidspunkter på mit arbejde fra 9-16 med længere pauser end almindeligt og skal lige selv finde rytmen med børn hjemme. Det er jeg ikke vant til - så efter "fjumretid" og masser af ubeslutsomhed om jeg skulle arbejde eller være med dem eller tjekke om de får lavet lektier … følge med på forældre intra (som så går ned)  eller ?? fremad vil jeg ligge skema for min dag med det jeg gerne vil nå. 

Det negative tanker holder jeg i skak ved at være i gang med at bidrage.... JEG HAR DET GODT lige så længe jeg har fokus på at lave videoer til mine kursister - selv at male for min egen skyld … eller skrive her til dig …Eller i min lukkede gruppe for kursister på facebook. Når jeg sidder i sofaen og ser nyheder får jeg det dårligt... så det er måske kun noget jeg skal gøre en gang om dagen.

De kommende dage have endnu mere fokus på ACTION... og så happy pauser med musik - gåtur med hunden eller hygge om ungerne.... alt sammen noget der er meningsfyldt. Og ikke mindst lave dagens sjove krea-højdepunkt for mig selv. 

Mht. til sundhed er jeg udfordret.... Når min verden bliver usikker ryger mit kageforbrug og indtag af chokolade automatisk op... Det kræver ekstra kærligt fokus. Ligeledes skal jeg igen aflære at se på min telefon når jeg har lagt mig i seng. Min datter har styrketræning fra hendes efterskole - jeg er hoppet med så der er gymnastik og styrketræning hver dag kl 14:30 BUM! 

Jeg har i øvrigt gang i fjollet fri dans... som jeg bestemt håber at holde fast i også efter Corona har lagt sig.  Husk at male til musik er en fantastisk kombo! lad musikken styre maletempoet - vildt sjovt. 

 

Håber du vil dele dine tanker nedenfor - og at du læser hvad jeg har skrevet som en mulig liste at plukke fra - der er kun en der ved hvad der er det rigtige for dig... Nemlig … DIG!

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar