Er dit kreative liv til forhandling?

I går blev jeg tryllebundet af TITLEN på Chris MacDonald's nye bog - "Ikke til forhandling" - den handler om sundhed og hvordan vi gambler med de naturlige forudsætninger for vores trivsel. 

Læs de første mange sider af bogen her (GRATIS)

Jeg bestilte straks bogen her  - i gammeldags hardcover... jeg har på  fornemmelsen jeg får brug for en overstregnings tusch og mulighed for at tegne og skrive i siden...

Inden vi overhovedet har åbnet bogen... syntes jeg den giver et enestående spørgsmål som vi kreative kan overveje - nemlig i hvor stor grad er din kreativitet til forhandling? 

 

Chris MacDonald - ikke til forhandling.JPG

 

De fleste af os kreative ved det grundlæggende er godt for os og vores trivsel at være kreativ - men i hvor stor grad skal du kæmpe dig til tid? forhandle med dig selv om det er ok? om du burde lave noget andet i stedet...? 

 

Forstil dig at en del af din tid var dedikreret til at svinge penslen som kreativ akrylmaler? uden diskussion og debat - ene og alene fordi kreativ næring er det en kreativ akrylmaler har brugt for... 

 

Maleskolen 4.0 handler om at skabe det gode kreative liv - et liv hvor du trives!  - Så enkelt og så svært på samme tid. Titlen på den nye bog har givet os et virkelig skarpt spørgsmål - og noget at summe over... hvordan ser et kreativt liv der ikke er til forhandling ud for mig? og så kommer del 2 hvor det bliver alvor.... Hvordan skaber jeg det for mig selv, kærligt, nænsomt og i mit tempo? 

 

Selvom Chris MacDonalds nye bog muligvis ikke nævner et ORD om kreativitet og uden at have læst den er jeg 99% sikker at ordet Akrylmaling ikke indgår..... Så mener jeg den er relevant for os kreative. 

Uden et sundt fundament er det svært at folde kreativitetn ud. Derfor, er Modul 1 på maleskolen 4 dedikeret til du finder dybere ned i din kreative kerne og får indrettet dig rigtig godt og arbejdet med 3 afgørrende rum 1)  mentalt fri-rum, 2) fysisk rum  og 3) skaber et tidsmæssigt rum. Så du frit og i dit tempo kan udfolde kreativiteten.

 

 

Det handler bogen om

HVORFOR bliver stadigt flere af os syge, stressede og angste, selvom vi aldrig har haft bedre muligheder for at stortrives, både fysisk og mentalt? Danmarks mest populære sundhedsformidler, humanfysiolog Chris MacDonald, har brugt de seneste 20 år på at gruble og grave i menneskets urgamle genetik for at finde svaret på dette vigtige spørgsmål. Denne bog er hans bud på en løsning – et monumentalt og meget personligt manifest fyldt med tankevækkende humor og håb.   

Chris MacDonald forklarer, hvorfor vi gambler med en række naturlige forudsætninger for vores trivsel. Med sit legendariske fortælletalent fører han os langt tilbage i tiden til menneskets urfjeld og til fjerne egne af kloden, hvor hverdagen er skruet anderledes sammen, og vi følger hans samtaler med verdens førende sundhedseksperter for at finde løsninger på de mismatch-problemer, vi har bragt os selv i.   

Chris MacDonald får os til at se på os selv med helt nye øjne og ruster os til at blive bedre overlevere. Han giver os mod til at sige fra, når verden omkring os bliver så skør og naturstridig, at den kan skade os, og inspirerer os til at tage de valg i hverdagen, som er forudsætningen for vores trivsel. Ikke mindst når det gælder søvn, kost og motion.   

”I en tid, hvor den materielle velstand er høj, men den fysiske og mentale trivsel bekymrende lav, er der brug for grundige analyser af problemet baseret på indsigt i mennesket og dets evolutionære fortid. En sådan leverer Chris MacDonald i denne spændende nye bog. Den er renset for overfladiske quickfix-løsninger, men til gengæld graver den dybt i fortiden og den menneskelige natur for at skabe en fremtid, hvor mennesker kan trives.” SVEND BRINKMANN, professor i psykologi, forfatter og foredragsholder.   

“Denne bog er måske den vigtigste bog, du nogen sinde vil komme til at læse om vores fysiske og mentale sundhed.” BENTE KLARLUND PEDERSEN, overlæge og professor    

”Chris MacDonald er et af de allermest visionære mennesker, jeg kender på sundhedsområdet, og så har han et langt mere holistisk syn på mennesker og deres sundhed, end medierne tit giver indtryk af. Sundhed handler ifølge Chris MacDonald ikke bare om motion, salat og viljestyrke; sindet skal også med. Jeg kan ikke være mere enig. Chris MacDonald er en ganske, ganske særlig brik i mit sundhedsfaglige netværk. Det er altid sundt at lytte til ham.” PETER QVORTRUP GEISLING, læge og journalist, DR  

 

5 kommentarer

Heidi Petersen
 

Det er det du gør CC på dine gamle dage - skriver den næste bog sammen med Chris så ordet akrylmaling indgår 🤩👌 Tror bestemt at det bliver en succes 💪😎🌹

Tak for spørgsmålet - så kom der gang i de små grå her, er gået i tænkeboks hele dagen 🥰🙏

Læs mere
Læs mindre
Christina Christiansen
Admin
 

Velbekomme jeg har godt nok også haft spørgsmålet "hængende i dag"....  bla. hvad er det der gør at vi nogle gange vælger så DÅRLIGT for os selv? giver os selv løfter vi ikke holder... det gør jo rigtig ondt.... Men det er lettere sagt end gjort at holde fast og ved i det der er godt... Jeg har lige været til træning, seriøst ikke noget der burde være til diskussion eller forhandling jeg har SÅÅÅÅÅ meget brug for det... så det har været den drejning det tog for mig her til aften.... for mig..... Hvis jeg gerne vil kunne svinge penslen frit og glad i mange år skal der faktisk både trænes ryg arme ben og forbygges på den "maleskade" jeg har... Jeg måtte true mig selv i dag... men afsted kom jeg .... og jeg måtte gentage MANGE gange det er ikke til forhandling... du kan godt glemme det CC :-) 

Læs mere
Læs mindre
Anja Aameur
 

Jeg kan godt forstå din begejstring over den titel. Det lyder så spændende - må helt klart læse mere. Som du husker havde vi på maleskolen en dialog om de ord vi ville sætte på det nye år 2020. I første omgang tænkte jeg blot at fortsætte med ordet Færdiggørelse fra mit 2019. Men i mine overvejelser gik det netop op for mig at færdiggørelse  slet ikke var den oprindelige årsag til at jeg startede med male. Nej det er processen, fordybelsen og det frirum jeg får når jeg maler. Og hurra hvor har det givet mig en fantastisk start på året. Der er dømt 100% leg og afprøvning af teknikker og materialer. Jeg hygger mig for vildt! Jeg startede netop året med modul 1 og synes jeg har fået godt styr på de 3 rum. Jeg ved godt at tiden er min udfordring og har derfor sat 10 min af hver anden dag. Det er sat i kalenderen og ofte bliver det små projekter. Men jeg bliver hver gang overrasket over hvor meget jeg kan nå på 10 min - og at det ofte ender med at jeg prioriterede at fortsætte lidt længere, fordi det giver mig så meget velvære at være kreativ. Nu ved jeg at det kreative liv ikke er til forhandling og bare må prioriteres! 

Læs mere
Læs mindre
Christina Christiansen
Admin
 

Hov fik svaret i dig i ny kommentar håber du ser den :-) KNUS

Læs mere
Læs mindre
Christina Christiansen
Admin
 

Åhhh ANJA det er KONGE indsigter det der! - mit ord blev CommittedCreator - det er det jeg er her for ... AT SKABE og kunsten er at balancere at lære selv og lære fra mig - skabe ny læring hos mig selv og hos andre... ved at skabe undervisning og passe godt på mig selv i processen - Arbejder selv med de 3 rum også... det hænger på det fysiske rum... Heldigvis får jeg snart kursister i lokalet så bliver det en nødvendighed at rydde op for vi kan være her... det er for  mig en fast udfordring... har heldigvis fået et godt forhold til den udfordring jeg har med det ene rum... og jeg vil komme efter det og blive ved med at prøve

Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar